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RDVISORY OPINION No. 30-19EB1

Dear Mr., Cocuzza:

I am writing on behalf of the Elaction Law Enforcement
Commission in response to vour letter dated June 1, 1981 requesting
an advisory cpinion. Yon have asked whether the parent asscciation
of a political action committee {PAC) may pay the expenses in con-
ducting a fund raising agtiviky on behalf of the PARC. For the reasaons
herein stated, you are advised that nothing contained within the pro-
visions of the Campaign Contributions and Expenditures Reporting Act
(H.J.S5.A., 19:442-]1 et eeg.) would preclude a parent organization from
making such contribution to its TAC.

You have indicated that an association, which is the parent
organizakion of a FBC wishes to pay the expenses in conducting a fund
raising dinner. BSpecifically, the association will pay the cost of
the dinner, the rental of the hall, and other associated expenses.
Further, persons attending will make contributions dircctly to the PAC.
The PAC will incury no expenses, but will realize all of the proceeds.

The Reporting Act antieipates that political committess gen-
erally will receive contribuktions. WN.J.5.A. 19:44A-)2. Payment by
the parent corporation for the cost of the dinner, reatal of the hall
and other associated expenses would constitute a contribution as that
term is defined in N.J.5.A. 19:44A-3(d}) to the PAC. The PAC itself
would he required to disclose the contributien received by the parent
organizakion pursuant to the reporting ohligations for PACs as set
forth in Commission Regulation H.J.A.C. 135:25-4.B. Furthermore, the
PAC would be required to disclose the contvibutions and identify con-
tributors of over §100.00 attending the fund raising affair pursuant
ko the same regulation.

The Commission nokes that in the absenco of an extenticn of
time advisory opinions must be issued within ten davs of receipt by
the Commission. II a reply is not made within that time the Commizsion
is precluded from instituting pPenally proceedings against any person
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for a violation of the Reporting Act arising out of the particular
Facts and circumstances set forth in the reguast, except as such
facte and circumstances may give rise to a violation when taken in
conjunction with other facts and circumstances not set foerth in the
request. N.J.5.A. 19:44A-6(F). Your statement that if an Advisory
Opinion is not forthcoming within ten days you may assume an affirma-
tive responge is therefore incorrect. :

Very truly yours,

ELECTION LAW ENPORCEMENT COMMISSIOM
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