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Wildwood, New Jersey :

Re: The New Jersey Campaign Contributions and Expenditures
Reporting Act, Chapter 83, Laws of 1973, as
Amended and Supplemented ("the Act")
Your Letter Dated July 23, 1975
~Opinion #(0-15-75)

Dear Mr. Griest:

Your letter dated July 23, 1975 to the New Jersey
Election Law Enforcement Commission ("the Commission"),
including a request for adv1sory opinion, has been forwarded
to me for reply.

The Commission does not have authority to advise generally
with respect to the election laws, since its authority is
limited to the area of its responsibility, which is the New
Jersey Campaign Contributions and Expenditures Disclosure
Act (N.J.S.A. 19:44A-1 and following). This Act forms only
a part of the election law of New Jersey, which is contained
in Title 19 of the New Jersey Statutes. The remainder of
the election law is under the jurisdiction of the Attorney
General of New Jersey.

The Commission is, however, under a duty to forward to
the appropriate authority evidence of possible violations of
law. If, for example, the reports filed by a candidate
included a banking institution as one of the contributors
to the campaign, the Commission would notify the Attorney
General or the appropriate county prosecutor of those facts.
Where the facts are not clear, the action taken by the
Commission would depend on a number of circumstance, and upon’
the guidelines, if any, provided by the Attorney General.

A possible analogy appears in Section 276 of the Internal
Revenue Code of 1954 as Amended, which disallows a deduction
for, among other things, any amount paid or incurred for
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advertising in a convention program of a political party, or
in any other publication if any part of the proceeds of such
publication directly or indirectly inures (or is intended to
inure) to or for the use of a political party or a political
candidate. The Commission does not have authority to express
an opinion whether a rule similar to this would be applied in
the case set forth in your letter.

With respect to these and other questions relating to
the election laws of New Jersey which are outside the juris-
diction of the Commission, we would suggest that you contact
Ms. Joyce Usiskin or Mr. Gregory Nagy, Deputy Attorneys
General of New Jersey.

Yours very truly,

- , Edwar ﬁélrell

Legal Counsel
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