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July 15, 1974
Mr, Nathan McClure. ”

86 Knollwood Drive
Murray Hill, New Jersey 07974

Dear Mr. McClure:

This will acknowledge receipt of vour letter of July
7, 1974 which the Commission has chosen to consider as a request
for formal opinion under provisions of paragraphs 6(f) of
Chapter 83 of the Laws of 1973. Your questicns will be dealt. w1th,
.in order, as set forth in your letter. o o e o cod

a) Contributions of $100 or less need not be repotted .
by the filing entity(either candidate or committee)
unless the contributor has made previous contributions
which when added to the most recent contribution aggregate
more than $100. The hypothetical set forth in your
question (a) would not require reporting by the candidates
who received $35 each from the contributor. o .

b) If the three candidates each’ receiv1ng 835" from the

. hypothetical contributor have separate depositories, ..
then the existente of a common treasurer between them
would not make any difference to the answers set forth -
to question (a) above. - However, if the three candidates
are financing their campaign through a joint depository .-
so that the entire contribution of $108 was made to the .
campaign cormittee for the three candidates, then the
name and address of the contributor would have to be
divulged in the committee's report.

c) Assuming the "associated candidate" means a candidate -
‘whose campaign is bhemng handled with that of another
candidate from a single depository, a check made payable
to the campaign entity for $150 would be reportable by
the campaign entity. Checks made payable to each of the
candidates in the amount of $75 each and endorsed to the
joint campaign bank account would not be reportable by
the candiflates or the campaign entity, except in lump

sunm (i.e., total amount of all contributionsof $100 or
less).




d)

-2 - 4 |

The fifth paragraph of Section 19:44A-16, when read

in conjunction with paragraph 5 of 19:44A-8 means

that no political committee need file reports pursuant
to section 8 if the candidate supported by that Committee
is entitled to file an affidavit that his or her expenses
shall not in the aggregate exceed $1,000. Such a §$
political cormittee would, of course, be required to ¥
divulge the name and address of any contributor contri~§

buting in excess o‘ $100 to it.

'~,Yours very truly, -

Edward 7J. Farretl:
LegalrCounsel . -
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